Skip to main content

Frans Duijts

Frans Duijts begon zijn muzikale carrière als geluidsman bij verschillende Nederlandse artiesten. Een baan waar hij, naast zijn werk bij het familie sloopbedrijf Duijts, toevallig in rolde. Tijdens het testen van de microfoons zong Frans liedjes van Andre Hazes. Dit bleef niet onopgemerkt: Frans deed dit zo goed dat hem werd aangeboden om een volledige show te geven als Andre Hazes-imitator. Van het een kwam het ander en voor hij het wist had Frans er een baan bij.

Eind 2005 bracht Frans Duijts ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ uit, dat oorspronkelijk is geschreven door Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham. Andre Hazes zong dit lied al eens eerder in 1986. In 2008 werd de populariteit van Frans Duijts bevestigd met zijn deelname aan het televisieprogramma De Zomer Voorbij. Jan Smit nodigde de zanger uit in het populaire TROS-programma om op te treden. De Hazes-cover kwam binnen op plek 32 in de Single Top 100 en Frans’ eerste succes was een feit. Ook mocht Frans Duijts het jaar erop de prijs in ontvangst nemen voor meest gedraaide Nederpophit in de horeca voor ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’.

Frans vond het geweldig om met Andre Hazes-nummers op te treden, maar had altijd de wens om zalen te vullen met zijn eigen repertoire. Deze wens kwam uit in 2006 met zijn debuutalbum: ‘Ik zing een lied voor jou’ (later is de titel veranderd in ‘Denken dat je alles mag’). De volkszanger uit Tiel heeft inmiddels 7 albums uitgebracht. Voor zijn album ‘Oud & Vertrouwd’ ontving Frans Duijts zelfs, uit handen van Johnny de Mol, een Edison in de categorie Volksmuziek.

Naast zijn populariteit in de Nederlandse horeca werd Frans Duijts ook steeds vaker geboekt in het land en werd zijn muziek steeds vaker gedraaid op de radio. Naast de regionale radiostations werd Frans Duijts ook steeds vaker opgenomen in de afspeellijsten van Radio 100%NL, Radio 2 en Radio538.

In 2010 en 2015 werd Frans Duijts uitgenodigd door Jan Smit om te verschijnen in het populaire TV-programma De Beste Zangers van Nederland van de AVROTROS. De volkszanger mocht zijn kunsten vertonen op het zonovergoten Ibiza en nam het op tegen collega-artiesten als René Froger, Jamai, Jeroen van der Boom, Frans Bauer, Do, Jan Keizer en Lange Frans. Tijdens de laatste deelname behaalde Frans de eerste plaats samen met Julia van der Toorn.

In oktober heeft Frans zijn nieuwste album ‘Tijdloos’ uitgebracht op het platenlabel Dino Music waar onder andere de single ’t Is mooi geweest’ op staat.

Frans Duijts boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Vanaf  8.495,-

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.