Skip to main content

Jochem van Gelder

Jochem van GelderJochem van Gelder trad voor het eerst op op het schoolplein van de St. Jozefschool in Beneden-Leeuwen, spelend als André van Duin met het liedje Sambaballensamba. Na de mavo en havo studeerde Van Gelder aan de pabo in Nijmegen.

In 1979 kwam Van Gelder voor het eerst op televisie in het programma Stuif es in met een bandparodie act. Door kijkers van het programma werd hij teruggevraagd voor Stuif-es-uit waar hij optrad tussen toen populaire artiesten als Luv’, Spargo en BZN. In 1980 werd hij nogmaals gevraagd om op te komen treden in het programma.

In 1983 won hij, wederom met een bandparodie act, de KRO’s Zomeravondshow van Henny Huisman, de voorloper van de Playbackshow. Als gevolg hiervan mocht hij drie seizoenen lang gastoptredens verzorgen bij de voorronden van de Playbackshow.

In 1988 deed Van Gelder mee aan de derde aflevering van het door Sandra Reemer gepresenteerde NCRV-programma Showmasters. Omdat hij de winnaar was van de aflevering mocht hij een aantal screentesten doen.

Van Gelder kwam vervolgens in dienst bij de NCRV. Zijn eerste ervaring in het presentatie vak waren verschillende puzzelprogramma’s. In 1989 kreeg hij landelijke bekendheid door de presentatie van de Disney Club. Daarna volgden vele programma’s. In 2010 vertrok hij bij de NCRV. Vervolgens presenteerde hij van 2012 tot en met 2017 verschillende programma’s bij SBS6.

In 2017 deed hij mee aan het spelprogramma Wie is de Mol?. Van Gelder werd tweede, achter Sanne Wallis de Vries. In datzelfde jaar nam hij ook deel aan het zomerseizoen van De Slimste Mens. Sinds 2018 presenteert hij diverse programma’s bij Omroep Gelderland.

Jochem van Gelder boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Vanaf  2.995,-

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.