Skip to main content

Typhoon maakt themanummer voor Serious Request


Geplaatst op: 07-12-2015
TyphoonTyphoon zal het themanummer verzorgen voor Serious Request, de jaarlijkse inzamelingsactie van radiostation 3FM en het Rode Kruis. Het nummer heet Niet Weglopen, meldt de rapper op NPO 3FM bij Giel Beelen.

Alle opbrengsten van de single van Typhoon en de Serious Request-actie gaan naar het Rode Kruis. Dit jaar gaat de opbrengst van de actie naar miljoenen kinderen en jongeren in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Palestijnse gebieden.

Domien Verschuuren, Paul Rabbering en Giel Beelen gaan eind december het Glazen Huis in. De drie dj’s zaten al eerder in het Glazen Huis. Voor Verschuuren is het de tweede keer, hij deed het vorig jaar voor het eerst. Rabbering laat zich voor de derde keer opsluiten en voor Beelen is het alweer de negende editie.

Tijdens de komende Serious Request is er ook ruimte voor een vierde dj. Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman zijn de gegadigden.

Een voor een komen ze er 24 uur te zitten. Ook zij mogen dan niet eten. Zij krijgen tijdens Serious Request opdrachten om uit te voeren.

In 2014 stond het Glazen Huis in Haarlem. De actie bracht toen in totaal een recordbedrag van 12.380.438 euro op om meisjes en vrouwen te helpen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

3FM begon in 2004 met de actie Serious Request. Toen werd ruim 900.000 euro opgehaald voor een mobiel ziekenhuis in Darfur. Sindsdien voerde de radiozender ieder jaar actie voor een ‘stille ramp’.

Bron: NU.nl

Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.