Het water loopt Ruben wekelijks in de mond als wereldkampioen Jord Althuizen en fijnproever Herman den Blijker de smakelijke resultaten van de grill beoordelen. En ook als presentator hoeft Nicolai na een draaidag niet met een lege maag naar huis.
,,Het programma is een cadeautje. Het is een feest te worden ondergedompeld in deze wereld waarbij ik wel de lusten heb en niet de lasten”, vertelt Ruben, die naar eigen zeggen zelf niet goed overweg kon met kooltjes en aanmaakblokjes.
,,Ik mocht prachtige creaties proeven. Grillmasters heeft me geleerd dat barbecueën niet alleen iets is wat je aan het einde van een warme dag doet. Voor de deelnemers is het echt een passie. Ik ben echt besmet geraakt. Ik heb me daarom voorgenomen om het barbecueën thuis anders te pakken”, zegt Ruben.
,,Als ik vroeger ging barbecueën werd het vlees van buiten zwart en bleef het rauw van binnen. Bovendien had ik mijn honger al gestild met stokbrood en sausjes nog voordat het vlees ‘gaar’ was. Grillmasters laat zien hoe het ook kan. Het is sowieso interessant om vakidioten aan het werk te zien en het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ze maken van hele gewone basisopdrachten, gerechten met hamburgers en kip, iets lekkers. Ze onderscheiden zich van elkaar door er nog een iets ingewikkelder ratatouille bij te serveren. Maar niets wordt in de keuken bereid, alles op de barbecue.”
Ruben Nicolai heeft intussen zijn grilltechnieken verbeterd. ,,Dat zal dat een verrassing zijn voor mijn omgeving. Ik heb ook al met wat slechter weer achter de barbecue gestaan en toch lekkere dingen gemaakt die in de maak vielen bij mijn gasten.”
Ruben neemt de presentatie van Grillmasters over van Martijn Krabbé, onder meer omdat hij met Herman den Blijker ook al de wereld rondreist voor het culinaire programma Herman & Martijn: Op de proef gesteld. Ruben: ,,Martijn heeft mij gevraagd voor deze klus. Achteraf gezien is dat een cadeautje.”
Bron: AD.nl
