Skip to main content

Popgroep Ch!pz gaat na acht jaar toch weer optreden


Geplaatst op: 23-10-2018

ChipzDe ooit razend populaire Nederlandse kinderpopgroep Ch!pz, bekend van internationale hits als Cowboy, Captain Hook en 1001 Arabian Nights, gaat na acht jaar toch weer optreden. Het gezelschap rond zangeressen Cilla Niekoop en Rachel van den Hoogen en zangers Peter Rost en Kevin Hellenbrand stopte in 2010 omdat succes op dat moment even uitbleef.

Nadat het management de stekker uit de groep had getrokken, vervolgden Cilla, Rachel, Peter en Kevin met opgeheven hoofd en afzonderlijk van elkaar hun carrière. Toch zagen ze, zo blijkt nu, het stoppen niet als definitief einde. ,,We vonden het wel fijn om ieder onze eigen weg te gaan, maar hadden niet het gevoel dat we alles eruit hadden gehaald en hebben nooit een afscheidstour gedaan”, liet Rost vandaag weten aan RTL Boulevard.

Eerder dit jaar besloten de vier de koppen weer bij elkaar te steken en te gaan praten met ‘verschillende partijen’over een eventuele doorstart. En die komt er dus. Het kwartet wil in eerste instantie vooral oude hits brengen. Over nieuwe muziek wordt nog gesproken en de eerste optredens staan, aldus Rost, alweer in de agenda genoteerd.

Ch!pz werd opgericht in 2003. De vier leden werden bij elkaar gezocht via auditierondes. De eerste single van Ch!pz (Ch!pz in Black) wist al snel de eerste plaats van de Dutch Single Top 100 te bereiken. Een platinaplaat was het gevolg. Een jaar later volgde een eerste album en in de jaren daarna verschenen nog meer hits die de hoogste regionen van de hitlijsten haalden.

Omdat het buitenland lonkte, bracht Chipz ook nummers uit in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Hun nummer Cowboy belandde in Duitsland en Oostenrijk op de eerste plek in de hitlijsten. Op 27 november 2010 werd bekend dat de groep werd opgeheven door het management. De groep wilde nog wel door, maar omdat de auteursrechten van de nummers bij het management lagen, lukte dat tot grote teleurstelling van de vooral jonge fans niet.

Eerder dit jaar doken al geruchten op dat Ch!pz zou werken aan een comeback. Als 1-aprilgrap werd gemeld dat ze in de Ziggo Dome zouden optreden en later was op sociale media te zien dat de vier weer herenigd waren en plannen aan het smeden waren.

Bron: AD.nl

Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.