Skip to main content

Johnny en Chantal: dikke pret met je ex-geliefde


Geplaatst op: 08-04-2016

Johnny de MolDe terugkeer van Holland’s Got Talent vanavond op televisie betekent ook de hereniging van ex-geliefden Chantal Janzen en Johnny de Mol. Plaagstoten over en weer zullen dan ook niet uitblijven, maar het wordt niet zo heftig als vroeger. ‘Toen vlogen de messen bij wijze van spreken door het huis.’

 Het is niet alleen talent spotten in het nieuwe seizoen Holland’s Got Talent, want opvallend genoeg betekent de terugkeer van het tv-programma ook de hereniging van het voormalige liefdeskoppel Chantal Janzen (37) en Johnny de Mol (37). Zij jureert, hij presenteert.

Van oud zeer tussen de twee is geen sprake, want uitgerekend Chantal drong er bij Johnny op aan dat hij het stokje zou overnemen van Robert ten Brink. ,,Ze heeft nog net niet een pistool op mijn hoofd gezet,” zei De Mol lachend na de bekendmaking. Het was destijds een mooi, spraakmakend koppel in showbizzland: zij net doorgebroken als musicalster, hij nog vooral het zoontje van John de Mol en Willeke Alberti die ook zo nodig carrière wilde maken in de showbusiness. Ze waren allebei 22 toen de vonk oversloeg. Om het in Chantals eigen woorden te zeggen: ze was nog jong en fris en strak. Willeke was helemaal in haar nopjes met haar talentvolle schoondochter.

Maar de twee waren ook een explosieve match. In die dik 3 jaar dat ze samen waren, ging het meer dan eens uit. Een jaar na de breuk vertelde Chantal aan deze krant over haar ex: ,,We vormden absoluut geen goede combinatie. De messen vlogen bij wijze van spreken door het huis, ha ha. Er is serieus wel eens een deur uit de sponning gevlogen. Hoe vaak het ook niet aan en uit is geweest. Het was heftig, te heftig. We hebben het leuk gehad, maar vaak was het ook wel heel erg klote. We begrepen elkaar gewoon niet goed. Ik weet nog dat iemand eens een grap over hem maakte, waarom ik hard moest lachen. Hij vond dat ik hem daarmee voor schut zette. Maar dat was helemaal de bedoeling niet. Maar ja, ik ga niet indimmen voor iemand. Ook niet in een relatie.”

Waar ‘brave’ Chantal een paar jaar later settelde met oude jeugdliefde Marco Geeratz, versleet Johnny afgelopen jaren vriendin na vriendin. Dat betekent niet dat ze niet meer met elkaar door één deur kunnen.  ,,Het ligt er helemaal aan hoe een koppel uit elkaar is gegaan. Ben je er beiden over eens dat de liefde op is, maar dat je wel goede partners bent op het werk, dan is samenwerking vaak geen probleem,” weet relatiedeskundige Fiona Brouwer, die bijvoorbeeld olympische zeilers Carolijn Brouwer en Sébastien Godefroid heeft geholpen om hun liefdesrelatie om te vormen tot een collegiale vriendschap. ,,Maar als één van de twee liever door wil met de relatie, maar de ander niet, dan brengt het een hoop verdriet en pijn mee. Dan kan samenwerken verschrikkelijk zijn.”

Van enige wrok is bij Johnny en Chantal geen sprake. Ze beleven dikke pret door elkaar over en weer te plagen. Die plaagstootjes zie je in Johnny’s programma Waar is de mol? bijvoorbeeld. Als Yuri van Gelder over een olifant zegt dat hij nog nooit zo’n dikke kont heeft gezien, antwoordt Johnny: ,,Dan ben je nog nooit met Chantal Janzen gegaan.”

Die klik bleek ook uit het logeerpartij in Chantal Blijft Slapen, afgelopen najaar. De uitzending stond bol van de dubbelzinnigheden. Grapjes over sex met je ex, dat Chantal nog steeds zo lenig is (‘ik ben een danseresje’) en hoe Johnny aan haar een hernia heeft overgehouden. Hij kroop ’s nachts stiekem naast haar in bed, om ‘weer even te voelen hoe het was’.

Chantals man Marco, met wie ze 1,5 jaar geleden trouwde, had zo’n streek van Johnny al voorspeld. ,,Hij vertrouwt mij wel, maar hij vertrouwt Johnny natuurlijk voor geen meter.” Met een subtiel kusje op de mond namen ze afscheid in haar show. ,,Met sommige exen denk je: ‘nou, laat maar’, maar van al mijn exen is Johnny wel heel speciaal. Hij is niet altijd leuk om mee samen te leven, maar ik vind het wel leuk aan hem dat hij overal voor gaat. Ik hoop voor hem dat hij echt een leuk meisje vindt en over een paar jaar wat kinderen heeft rondlopen.”

Bron: AD.nl

Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.