Skip to main content

Ramon Beuk

De artiest is toegevoegd aan je favorieten.

Ramon Beuk rondde in 1992, na stages in verschillende restaurants, zijn Ramon Beukkoksopleiding af.

Hij ontdekte dat koken zijn grote passie was maar het werken in de horeca niet. Met oog op de toekomst begon hij aan een studie Pedagogiek. Na afronding van zijn studie verliet hij in 1997 de horeca om zijn combinatie van overdrachtskennis en kennis over eten en koken elders toe te passen.

Na extra marketingscholing kwam Ramon terecht bij HEMA, waar hij mede verantwoordelijk werd voor de huidige uitstraling van de verschillende culinaire concepten binnen HEMA filialen in Nederland en België. In zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging, volgde een baan bij Unilever waar hij de basis legde voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Tevens gaf Ramon in deze periode presentaties aan grote groepen over het gebruik van de Unileverproducten.

Zijn kwaliteiten tot presenteren en enthousiasmeren bereikten ook Hilversum, waarna een periode volgde als itempresentator/kok in het ochtendprogramma Koffietijd en later was hij naast Cindy Pielstroom kindervriend/kok in het programma @Cindy’s. Maar het grote publiek leerde hem pas echt kennen in het kookprogramma Born2Cook. Echter, na drie seizoenen besloot Ramon in januari 2005 te stoppen met Born2Cook en zich te richten op zijn “kindje” CuliPro.

Ramon is niet alleen chef, maar ook ondernemer. Hij is eigenaar van evenementenorganisatie CuliPro, evenementenruimte De Glazen Ruimte en vergadercentrum Meetinc in Maarssen. Op deze locatie worden evenementen en vergaderingen georganiseerd met een culinaire twist, alles kan worden aangepast naar de wensen van de klant. Onder andere kunnen hier workshops, productpresentaties, galadiners, vergaderingen en feesten georganiseerd worden.

Het enthousiasmeren heeft Ramon niet achter zich gelaten. Niet alleen bij zijn eigen bedrijven doet hij dit, maar ook als spreker probeert hij mensen mee te laten denken, mee te laten voelen, mee te laten beleven. Beuk is niet alleen kok, hij heeft een verhaal, een visie en een missie. Hiermee maakt hij de vertaalslag van eten bereiden naar beleven, samenwerken, inspireren en motiveren, voor ieder vakgebied.

Jarenlang was Ramon de vaste culinaire columnist van De Telegraaf, waar hij 6 dagen per week, de lezers verraste met vernieuwende recepten. Een greep uit deze recepten werden gebundeld in een boek: 365 dagen Beuk. Eerder zijn verschenen “Thais”, “Finger Food”, “Ramon Beuk Born2Cook”, “De Echte Beuk” en “Thuis Uit Eten” . Zijn boek “Wat van Fair komt” werd bekroond met de Gouden Garde en uitgeroepen tot kookboek van het jaar 2009.

Dat Ramon Beuk trendsetter is bleek in het jaar 2010. Hij presenteerde alweer iets nieuws; Restaurant VOOREENMAAND. De naam zegt het al; slechts een maand lang kunnen gasten genieten van een heerlijke avond uit. Een 5 gangen topmenu met bijbehorend wijnarrangement
en entertainment van het hoogste niveau. Precies Beuk; gaan voor het hoogst haalbare.

Ramon Beuk boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Op aanvraag

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.