Monsif

MonsifMonsif Bakkali wordt op 24 maart 1997 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd is hij bezig met muziek. Hij schrijft zijn eigen nummers en treedt op in de buurt waar hij woont. In november 2010 komt zijn debuutsingle ‘Mee met me’ uit. Dit wordt een grote hit met miljoenen views op YouTube. Na het grote succes van ‘Mee met me’ komt in februari 2011 zijn tweede single ‘Helemaal’ featuring Brahim Fouradi uit. Met dit nummer maakt Monsif de hoge verwachtingen meer dan waar, want ook dit nummer is razend populair. Het NOS Jeugdjournaal kwam zelfs langs bij de opnames van de videoclip en deed uitgebreid verslag en ook de Volkskrant schreef een groot artikel over Monsif.

Verschillende optredens op grote podia volgen in 2011. Zo treedt Monsif op bij verschillende grote evenementen als The Hague Jazz Kids Festival, Hilversum Alive, Kinderpopfestival BobbyKits, Schollenpop Festival Scheveningen en het Kinderprinsengrachtconcert. In de zomer van 2011 wordt de single ‘Crazy’ uitgebracht, waarvan de bijbehorende videoclip bestaat uit beelden van optredens en fans van Monsif.

Ook was Monsif in 2011 veel te zien op televisie. Naast zijn vaste bezoeken aan de Kids Top 20, was hij te zien in de BZT show, waar de wens van een aantal fans om Monsif te ontmoeten in vervulling ging. Ook was Monsif te zien bij Paul de Leeuw in de Madiwodovrijdagshow en trad hij op bij onder andere Nickelodeon, Karaoke Kids, Telekids en Z@pplive, maar het spannendst was toch wel de moord op Monsif in het programma Z@ppdelict. Hiernaast besteedde ook de geschreven media veel aandacht aan het succes van Monsif. Zo schreef het meidenblad Tina over Monsif en waren er verschillende interviews in lokale kranten, maar ook het Parool volgde Monsif voor een periode en publiceerde in november 2011 een groot artikel over Monsif.

Naast zijn drukke agenda en het volgen van zijn opleiding is Monsif ook nog ambassadeur van de Voorleesexpress. Dit is een organisatie die zich inzet voor kinderen met een taalachterstand door ze te stimuleren om te lezen. Dat hij zich graag inzet voor goede doelen blijkt ook uit het nummer ‘Help het WFP’ dat hij samen met Keet, Ralf, XMIX, Ernst/Bobbie, Mano en Kidz-DJ heeft opgenomen voor KidsAID om het World Food Program te steunen.

Monsif heeft een contract bij het label Zonamo Entertainment. Voor de muzikale producties wordt samengewerkt met o.a. Killingskills en Future Presidents. De hoogwaardige kwaliteit van de videoclips van Monsif is het werk van de succesvolle regisseur Jelle Posthuma, die eerder clips regisseerde voor o.a. Marco Borsato en Ilse de Lange.

17 december 2011 kwam het debuutalbum van Monsif uit. Hierop staan veel bekende hits, maar ook veel nieuwe nummers. Ook staat als bonustrack het nummer ‘Ze hoort bij mij’ op het album, de titelsong voor de film ‘Sneeuwwitje’. Dit is de Nederlandse versie van de internationale bioscoopfilm ‘Snow White’ met Julia Roberts en Lily Collins in de hoofdrol, die vanaf april 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien was.

Begin 2013 is Monsif één van de deelnemers aan het televisieprogramma ‘Sterren dansen op het ijs’. Hij laat hier zien een echt schaatstalent te zijn en schopt het tot de finale. Hij eindigt uiteindelijk op de derde plaats. In januari komt zijn single ‘Rollercoaster’ uit, waarvan de videoclip wordt opgenomen in Parijs. In juni wordt zijn nieuwe single ‘Ik wil jou’ gereleased. Voor dit nummer, dat hij samen met Souhaila opneemt, wordt een videoclip geschoten vol spectaculaire stunts. Ook treedt Monsif weer op verschillende plekken op. Zo is hij opnieuw te zien bij het Hitz voor Kidz popconcert, maar geeft hij ook een optreden op het Museumplein op Koninginnedag. Natuurlijk is hij weer vaste gast bij de Kids Top 20 en Z@pplive. Heel bijzonder is het optreden op Paleis Het Loo begin september voor koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Op deze dag nam koning Willem-Alexander het eerste exemplaar van ‘Het Droomboek’ in ontvangst en Monsif trad hier op met een rap die hij speciaal voor deze gelegenheid had geschreven. Naast alle optredens is Monsif dit jaar ook één van de gezichten van de Unicef campagne ‘We gaan voor nul’.

Monsif boeken
Bel ons gratis wanneer u vragen heeft, of een offerte wilt aanvragen, beschikbaarheid wilt weten of direct wilt boeken.

Vanaf  1.250,-

Offerte aanvragen
0800 - ARTIEST of 0800 2784378
Keuze uit ruim 2.000 Artiesten, Groepen, Shows & Acts – Jaarlijks verzorgen wij 3.000 boekingen door heel Nederland.