Evert te Pas
Evert te Pas is geboren in Amsterdam, heeft de hotelschool in Tilburg afgerond en reisde vervolgens de wereld over. Hij heeft rondgetrokken door Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Nieuw Zeeland, en Zimbabwe. Ook kookte hij op Curaçao, in Malaga, Zwitserland en Australië. Inmiddels is hij mede-eigenaar en chef-kok van restaurant te Pas in Amsterdam. Dit restaurant heeft hij samen met zijn broer opgebouwd en begint nu na zes jaar een begrip te worden onder de lekkerbekken van Amsterdam.
Het is zijn beroep, maar hij heeft koken nooit als werk ervaren. Hij ziet het meer als een uit de hand gelopen hobby. “Ik kan gerechten zien ontstaan doordat ik een product zie liggen op de markt of in de winkel. Mijn brein gaat dan helemaal op hol en ik kan dan alleen maar denken hoe ik iets ga bereiden.”
Eten is een dagelijks terugkerend feit. Voor Evert is het de belangrijkste vraag van de dag: wat eten we vanavond? De reislustige kok heeft in ieder land een ander lievelingsgerecht, juist omdat hij geniet van de cultuurverschillen en de weerspiegeling daarvan in culinaire tradities. Zijn favoriete ingrediënten om mee te werken zijn seizoensproducten die een goed verhaal hebben, zoals de eerste asperges of bij de start van het wildseizoen. “Dat is net of ik jarig ben, dan krijg ik allemaal cadeautjes van de natuur en mag ik er iets lekkers van maken!”
Verwacht van Evert dus heerlijke gerechten die passen in het seizoen en binnen de culturele traditie van een gebied. Op de foodzender 24Kitchen is Evert te zien in het prorgramma De Makkelijke Maaltijd waarin hij fantastische Hollandse gerechten presenteert. De duurste keuken, potten en pannen maken niet het verschil. Zijn tip aan de kijker: “Jij bent de belangrijkste factor, dus investeer in jezelf, eet bewust en kook met passie!”
Vanaf 2.750,-